Маутай България-LIFE-AND-TRAVEL

Шеф Манчев се отдаде на азиатска екзотика

На 29 май 2018 г., часове преди старта на „Черешката”, Шеф Манчев се отдаде на азиатска екзотика. Най-влиятелният кулинар опита актуалното източно изкушение - огнената напитка Маутай.

Столичният ресторант SASA в хотел InterContinental се превърна в сцена на ексклузивна презентация, в която дефилира напитката за богоизбрани - Маутай, миксирана изкусно от Александър Симеонов.

Признат в гилдията, като талантлив майстор на съблазнителни коктейли, той предложи вариации от напитки, които да допълнят изобилието от азиатски специалитети, присъстващи в менюто на изискания ресторант.

Екзотичните коктейли Green Fire, Dragon`s Tears и Asian Mystery бяха само част от насладата, която домакините от Kweichow Moutai доставиха на своите гости, сред които присъстваха професионалисти в бранша и именити журналисти.

Строгият, но справедлив водещ на кулинарното риалити "Кошмари в кухнята" и коментатор в "Черешката на тортата”, Иван Манчев, опита от трите вида високо алкохолна напитка байджо, която се разпространява в над 100 страни по света, а от скоро вече и в България.

Американският VOGUE определя Куейчоу Маутай Летяща Фея (Flying Fairy), Маутай Принс (Moutai Prince) и Маутай Йингбин (Moutai Yingbin) като най-предпочитаната напитка в света.

На гостите в ресторант SASA бе предложен микс, изграден върху най-мистериозния азиатски алкохол, допълнен с ароматните нотки на ананaс, уасаби, прясно изцеден лимонов сок и оржеат от печен бадем. Маутай е символ на качество и престиж в Китай.

Байджо се произвежда от сорго – вид житна култура, която издържа на засушавания и горещини, може да се отглежда в бедни почви и не съдържа глутен. 52-градусовият алкохол е продукт, превърнал се в национален символ за Китай и е най-известната марка байджо в света.

Kweichow Moutai е резултат от традиционно производство с вековни традиции, който преминава през 8 ферментации и 7 дестилации в продължение на една година. Бленд от дестилати, с над 5 години отлежаване в ръчно произведени глинени съдове, придават на напитката плътен аромат с остатъчен после-вкус на какаови зърна. Специалистите откриват над 1200 аромата в огнения еликсир. Разнообразието от хиляди марки и видове байджо в Китай не успява да засенчи абсолютния лидер на пазара – Маутай. Компанията отделя огромни средства от приходите си за устойчиво био-земеделие, медицина и образование, осигурявайки стипендии за студенти. В световен мащаб китайското байджо предизвика истински пазарен бум. Призната като „напитката на дипломацията” в Китай, Маутай е свежото откритие на годината.

Летният сезон и в България ще мине под знака на новата мода в консумирането на коктейли, носещи вълнуващите имена Green Fire, Dragon`s Tears и Asian Mystery.

Освен като изкусителен компаньон на плажа, коктейлите са чудесен партньор за източната кухня, която се превърна в обичайна дестинация на изкушените от кулинарните шедьоври. С присъствието на Маутай в България, експертите в приготвянето и предлагането на напитки побързаха да откликнат на новата мода и разчупиха статуквото на коктейлния раздел, присъстващ във всяко меню.

Снимки: Хайлайф

Вижте още събития

Направете своя избор

Изберете ЛАЙФСТАЙЛ или ПЪТЕШЕСТВИЕ

ЛАЙФСТАЙЛ   ПЪТЕШЕСТВИЕ