Life&travel4

Екзотична ваканция

Мечтаете за екзотична ваканция! Има няколко неща, които трябва да знаете преди да стегнете багажа...

 

Екзотични дестинации

Ако сте решили да пътувате до екзотична дестинация и още не сте избрали коя страна да посетите, разгледайте нашите предложения и информацията за екзотични дестинации в ПО СВЕТА.

 

Климат. Дъждовен сезон

Преди да стегнете багажа за екзотична ваканция, не забравяйте да се информирате кое е подходящото време за пътуване до дестинацията, дали има дъждовен сезон, какво време да очаквате през различните сезоните и т.н.

 

Опасности за здравето. Ваксини.

Преди пътуване до екзотична дестинация задължително се информирайте дали там съществуват опасности за здравето Ви и как можете да ги избегнете. Проверете дали се препоръчват ваксини. В повечето екзотични страни трябва да избягвате да купувате храна от улицата, да използвате вода за пиене от чешмата и т.н.  

 

Закон и ред

Гледали ли сте филми, в които главните герои, при пътуване в екзотична държава, са арестувани, набедени в престъпление или дори осъдени. Различията в бита предполагат различни порядки в обществото, затова предварителна информация за дестинацията няма да Ви е излишна!

Възможно е някои приемливи деяния у нас, да са криминализирани в други държави или да се предвиждат неочаквано сериозни наказания.  

Не очакваме да изучите цялото местно законодателство преди екзотичната си ваканция, но не пропускайте да се информирате дали има забранени за внос или износ предмети и вещества, изисква ли се спазване на определено поведение на обществено място или други особености в обществения ред и законодателството.

ВИЖТЕ ОЩЕ СТАТИИ

Направете своя избор

ЛАЙФСТАЙЛ ПЪТЕШЕСТВИЕ