Cruises

Круизно пътуване

Трябва да знаете...

Круизите стават все по-предпочитан начин за почивка и пътешествие. Те предлагат разнообразие, лукс и забавления. Много хора избират този тип пътешествие, защото им дава възможност да разгледат повече забележителности и да пътуват в по-голям комфорт.

Само с круиз можете да се събуждате в различни страни всяка сутрин, да спите в луксозна каюта, докато се придвижвате към следващата дестинация, да опитвате гурме и други вкусни специалитети.

Круизните кораби са луксозни и пълни с много забавления. Тук няма да ви оставят да скучаете. Тук се предлагат масажи и СПА процедури, вечерни представления и други интересни събития. Някои от корабите са снабдени дори с аквапаркове, водни пързалки и различни атрактивни съоръжения.

Друг плюс на круизите са екскурзиите на брега. Круизите Ви дават възможност всеки ден да се сблъсквате с различна култура - един ден сте в Европа, на следващия - в Африка... Преди пътуването разгледайте какви екскурзии се предлагат и кои градове ще посетите.

 

Трансфери до пристанището

Когато закупите круиз, вие сами трябва да организирате придвижването до кораба, освен ако не е уговорено друго. Важно е да сте на борда поне 2 часа преди отплаването. Предлагат се и пакети с включени самолетни билети и летищни такси и трансфери. Информирайте се за всички подробности във връзка с трансфера и часа на отплаването. Може да се наложи да намерите хотел в близост до пристанището и да пренощувате там.

 

Документи

Вземете си международния паспорт и личната карта (с валидност поне 6 месеца след края на пътуването). Възможно е паспортите да останат на рецепцията на кораба. В този случай ще ви трябва лична карта, за да може да слезете или да се качите на борда.

 

Разплащания на кораба

На кораба ви се открива бордна сметка. Разплащанията са в щатски долари или в евро. Храната е включена в цената на круиза. Допълнително се заплащат екскурзиите на брега, напитките и различни услуги като интернет, пране, гладене, бакшиши и др.

 

Официален език

Официалният език на круизните кораби е английски. Възможно е на някои кораби да се говори и на италиански, испански, френски и немски, но езика, който трябва да знаете е английски. Обслужването на екскурзиите на брега също се осъществява на английски език.

ВИЖТЕ ОЩЕ СТАТИИ

Направете своя избор

ЛАЙФСТАЙЛ ПЪТЕШЕСТВИЕ