samolet-compressor

На път със самолет

Към специални мерки, във връзка с Ковид>

Какво трябва да знаете за цената

Цените на самолетните билети се променят в зависимост от сезона, маршрута, търсенето и др. Коя е най-изгодната цена? Някои смятат, че ще спестят, ако резервират самолетните си билети 8 месеца по-рано, други (като нас) приемат за най-изгодни офертите last minute и last second.

Според проучване на Skyscanner, най-изгодно е да резервирате самолетен билет 7 седмици преди полета. 

Когато избирате самолетен билет задължително проверете дали до вашата дестинация летят нискотарифни авиокомпании, защото техните предложения са по-изгодни.

 

Електронен самолетен билет

От 1 юни 2008 г. всички авиокомпании, които са членове на Международната Асоциация за Въздушен Транспорт (IATA) издават електронни билети.

Електронният самолетен билет се изпраща в електронен формат на електронната ви поща, включва цялата необходима информация за пътуването и трябва да бъде разпечатан. При регистрацията за полета е задължително да представите документ за самоличност.

 

Правила за багажа

От съображения за сигурност в международни правила се определят позволените и забранените вещи за превоз в самолет. Някои предмети могат да се превозват в самолет, но не е позволено да са в ръчния багаж.

Всяка авиокомпания има свои правила относно броя, размерите и теглото на багажа, който можете да качите на борда. Правилата за транспортиране на различни предмети могат да са различни, в зависимост от страната, до която пътувате.

 

Регистрация на летището

Необходимо е да бъдете на летището поне 2 часа преди полета. Потърсете информация за мястото на чекиране на вашия полет. На гишетата за чекиране ще прегледат личните ви документи и самолетния билет. Багажът ви ще бъде претеглен, измерен и приет.

След проверка на документите и регистрация на багажа, ще получите бордната си карта, която ще ви е необходима за настаняване в самолета.

Следва проверката за сигурност. След преминаване на проверките, можете да се отправите към зоната за извеждане (гейта), която е обозначена на бордната ви карта.

ВИЖТЕ ОЩЕ СТАТИИ

Направете своя избор

ЛАЙФСТАЙЛ ПЪТЕШЕСТВИЕ