kak-da-izberete-spa-hotel-za-vashata-pochivka

Как да изберете подходящ СПА хотел за вашата почивка

Когато пътуваме из страната или в чужбина, хотелът се превръща във втория ни дом за известно време. В него, колкото и да сме активни да изследваме местните забележителности, прекарваме поне половината от цялата си ваканция. И нищо няма да помрачи ваканцията ни повече от лошо място за престой.

Хотелът може не само да не отговаря на очакванията, но и да съсипе цялото пътуване. Разбира се, всички опитни пътешественици знаят това, но има и такива, за които това е тъмна гора.

И така, кои са най-добрите СПА хотели за вашата почивка?

Как да изберем хотела, който е подходящ за нас?

Има милиони хотели по света. За щастие не отнема много време на туристите да намерят подходящия такъв. Трябва само да филтрирате хотелите според вашите изисквания в една от интернет търсачките за хотели като Booking.com например. Това е вид онлайн база данни за хотели от цял ​​свят: можете да резервирате стая както в центъра на голям мегаполис, така и в уединен провинциален град.

За да търсите хотел, въведете датите, от които се нуждаете, името на града или държавата, посочете броя на гостите. След това можете да изберете типа настаняване (хотел, хостел, къща за гости, апартамент, вила и др.), Тип храна („All inclusive“ - „all inclusive“, „Bed and breakfast“ - включени са само закуски, и т.н.).

Останалите филтри са допълнителни - можете да изберете услугите, от които се нуждаете, и да игнорирате други предлагани опции.

Важен ли е достъпа до безплатен Wi-Fi за вас или може би безплатният паркинг е на първо място? Търсите настаняване с домашни любимци? Като сортирате хотели и по този начин значително ще стесните търсенето си, ще можете да намерите и резервирате идеалния си хотел за кратко време.

Кои хотели са добри? Преценяваме по броя звезди

Нивото на хотелското обслужване може да бъде оценено задочно въз основа на класификацията "звезда". Това е своеобразна 5-точкова система за набиране и качество на услугите: колкото повече "звезди" има един хотел, толкова по-престижен, по-удобен и съответно по-скъп.

Заслужава обаче да се отбележи, че критериите за "звезден рейтинг" в различните страни са много различни, освен това повече от 40% от хотелите надценяват своя "звезден рейтинг", за да привлекат повече гости.

Хотелите 1 * и 2 * винаги са минимум удобства: в стаята може да няма климатик, телевизор или друго от традиционните удобства, с които сте свикнали.

Хотелите с малко звезди са най-често опции за пътници, които не са взискателни и разполагат с ограничен бюджет, както и активни туристи, които само разглеждат хотела като място за престой.

Хотели с три "звезди" предлагат средно ниво на обслужване. Четиризвездните най-често вече имат свои собствени басейни, спортни комплекси, ресторанти и спа центрове.

Хотелите с повече звезди са гаранция за страхотна почивка: приветлив персонал, перфектна чистота, отлична храна и широк спектър от услуги ви очакват тук.

Какво е СПА хотел?

Какво е СПА хотел и по какво се различава от санаториума?

Основната разлика е, че санаториумът е преди всичко лечебно заведение. Курсовете процедури се провеждат там по лекарско предписание и са насочени към лечение на различни заболявания и рехабилитация след заболявания и наранявания. В СПА хотели с гореща минерална вода ще откриете както разнообразни лечебни процедури, така и разкрасителни и релаксиращи такива.

В СПА хотелите не се изисква медицинско направление, тъй като техните гости са предимно здрави хора. Въпреки факта, че в такива хотели, като в санаториумите, широко се използват водите на минерални и термални извори, лечебни бани и кал, физиотерапевтични процедури, масажи и други подобни, хората идват тук не за лечение, а за възстановяване и грижи от себе си.

СПА хотелите предлагат на своите гости процедури за лице и тяло, разнообразни техники за тялото, както и програми за релаксация за облекчаване на стреса и избавяне от нервни разстройства и синдром на хронична умора.

Незаменим атрибут на всеки СПА хотел е комплекс от съоръжения като парни бани: руски, финландски, турски хамам, римски бани, японско фуро, арома сауни, кедрови бъчви и така нататък. Най-често именно банята е отправна точка за повечето СПА програми.

Колкото по-високо е нивото на СПА хотела, толкова по-различни процедури предлага той. За удобство на гостите процедурите се комбинират в различни здравни или козметични комплекти, предназначени за определен брой дни.

Когато отива на почивка, гостът предварително проучва всички възможности и избира какво му харесва, или веднага след пристигането си в хотела се провежда първоначална консултация, където му се препоръчва тази или онази опция. Ако търсите подходящия СПА хотел с басейн за една незабравима ваканция, повече информация ще откриете тук: https://ruskovets.com/pools/.

ВИЖТЕ ОЩЕ СТАТИИ